A SimplePay bővítményt manuálisan tudjuk telepíteni, ami szerencsére WordPress-ben nem nagy kihívás. Annyit kell tennünk, hogy letöltjük a bővítményt, majd feltöltés után telepítjük a kiválasztott WordPress oldalra.

Fontos, hogy mindig legyen biztonsági mentésed és hogy lehetőleg naprakész WordPress, WooCommerce verzióra telepítsd a bővítményünket.

Ha v2-ről frissítesz a v3-as verzióra, akkor fontos, hogy a bővítményt újra kell telepítened, ennek a leírásnak a lépésein végig kell menned. A verzióváltás beállításáról, telepítéséről írtunk egy külön bejegyzést is.

1. Licenc Vásárlása

A bővítményt licenc formájában lehet megvásárolni. A vásárlást a Cone Shop felületén lehet megtenni: https://shop.conedevelopment.com/termekek/simplepay-x-woocommerce. Regisztráció, bejelentkezés, majd a számlázási adatok megadása után a kívánt oldalszámra lehet licencet váltani.

A vásárlást követően a rendszer automatikusan létrehozza a licenc kulcsot, amelyhez előbb aktiválni kell az áruház URL-jét, majd a bővítmény telepítése után, a licenc kulcsot kell megadni.

2. URL Aktiválása

A korábban vásárolt licenceket a https://shop.conedevelopment.com/account/licenses linken érjük el.

Egy-egy licencen belül hozzá tudjuk rendelni áruházunk URL-jét a licenc kulcshoz, így a későbbi aktiválás sikeresen megtörtént.

3. Letöltés

Ezt követően a kívánt verziót kiválasztva letölthetjük a bővítményt, amelyet már telepíteni lehet a WordPress példányra.

Bővítmény letöltése

4. Feltöltés, telepítés

Letöltés után keressük meg a letöltött .zip fájlt és töltsük fel a kiszemelt WordPress példányra.

  1. Navigáljunk a Bővítmények / Új hozzáadása menüpontra.
  2. Kattintsunk felül a címsorban található Bővítmény feltöltése gombra.
  3. Az újonnan kinyílt szekcióban kattintsunk a fájl kiválasztására, majd tallózzuk be a korábban letöltött fájlt.
  4. Kattintsunk a Telepítés most gombra.

Bővítmény feltöltése

5. Aktiválás

A feltöltés után kapunk egy képernyőt, ahol láthatjuk, hogy a bővítményt sikeresen telepítettük. Ez csupán egy egyszerű oldal, ahol a telepítés folyamatait tudjuk végigkísérni.

Ahogy ezen a képernyőn láthatod, egyből tudod is aktiválni. Kattints a Bővítmény bekapcsolása gombra és már fut is a SimplePay WooCommerce bővítményed.

Bővítmény aktiválás

Ha elmulasztod az aktiválást ezen az oldalon, akkor a Bővítmények / Telepített bővítmények menüpont alatt mindig tudod aktiválni (ki/be kapcsolni, törölni, frissíteni).

6. Beállítás

Aktiválás után a bővítmény beállításait a WooCommerce / Beállítások / Fizetési módok / SimplePay menü alatt találod meg.

Itt tudod hozzárendelni a licenc kulcsot a bővítményhez. Ez fontos lépés, mert érvényesítés nélkül nem működik a bővítmény, illetve frissítéseket sem lehet letölteni a WordPress rendszerén keresztül.

Bővítmény beállítása

7. IPN Beállítás

Utolsó lépésként az IPN URL beállítása szükséges. Az IPN URL-t megtaláljuk a bővítmény beállításai között. Ezt az értéket kell megadnunk a SimplePay admin felületén.

Ügyeljünk rá, hogy ez az URL ne legyen blokkolva, sem bővítmény, sem tűzfal, sem szolgáltató által, másként nem fog megfelelően működni a kommunikáció az áruház és a SimplePay között.

Fontos: A v2-es és a v3-as verzió IPN URL-je eltér egymástól. Így abban az esetben ha a v2-es verzióról migrálunk, újra be kell állítani a megfelelő IPN URL-t.